Tai Chi - Chi Kung Ingyenes bevezető tanfolyam

1. nap - Alapok

Üdvözöllek a Tai Chi és Chi Kung ingyenes bevezető tanfolyam első napján.

Én Váradi Szabolcs vagyok, természetgyógyász, mozgás, és masszázsterapeuta, Tai Chi és Chi Kung oktató. Több, mint 20 éve foglalkozom ezekkel a keleti mozgás, és harcművészetekkel. Itt olvashatsz bővebben rólam: Magamról

Ha még korábban nem hallottál ezekről a keleti mozgás és harcművészetekről, akkor itt a honlapomon itt: Chi Kung és itt: Tai Chi bővebben is olvashatsz róluk. Érdemes, és fontos elolvasni, de ha nem bánod itt erre nem szaporítom a szót, ez a kis tanfolyam inkább a gyakorlatra épít. 

Mint minden mozgás esetén, itt is a bemelegítéssel fogunk kezdeni.

A bemelegítés nagyon fontos, át kell mozgatnunk az egész testet, be kell "olajozni" az összes ízületet. De ezen kívül nem csak a fizikai test bemelegítésére kell gondolni, hanem ott kell lennünk lelkiekben is. Meg kell tanulnod elengedni a napi stresszt, a feszültségeket. Ha nem vagy ott teljes valóddal, akkor hamar kibillenhetsz az egyensúlyodból, valamint ezek a módszerek meg is követelik ezt, hiszen itt nem csak a fizikai testtel fogunk foglalkozni.

Az első videó egy normál bemelegítést tartalmaz, ahol fentről lefelé végigmegyünk a testen, az ízületeken. A második videó a Fa állást mutatja be. Ez a gyakorlat segít rendezni a fizikai testet, tudjuk általa gyakorolni az alapelveket, és nem utolsósorban egy nagyon hatékony energiagyűjtő, öngyógyító gyakorlat. 

Tarts velem holnap is. Holnap egy kis Erősítéssel fogjuk folytatni a gyakorlást.

Kérlek oszd meg Velem a tapasztalataidat