Magamról

Váradi Szabolcs vagyok, villamosmérnök, okleveles alternatív mozgás és masszázsterapeuta, természetgyógyász. Miskolcon élek a családommal.

A mozgás szeretete már kiskorom óta elkísért. Iskolás koromban versenyszerűen kosárlabdáztam. Az iskoláim elvégzését követően sem hagytam abba a sportolást, mintegy 20 éve rendszeresen futok, emellett 1999-ben kezdtem el foglalkozni a keleti mozgás és harcművészetekkel, azon belül Chi Kung-al és Yang stílusú Tai Chi Chuan-nal.

Az évek során érdeklődésem egyre inkább a Hagyományos Kínai Orvoslás felé irányult, így megismerkedtem az Öt Elem Tanával, a Yin-Yang elmélettel, az emberi testet behálózó meridiánokkal, és akupunktúrás pontokkal. Később, ahogy egyre nőtt a tudásvágyam természetgyógyász, majd alternatív mozgás és masszázsterapeuta képesítést szereztem.

A tradicionális keleti gyógyászat részeként olyan masszázsmódszerekkel ismerkedtem meg, mint a yumeiho, a shiatsu, a thai masszázs, a kínai masszázs, vagy a köpölyözés.

2017-ben munkahelyi egészségtámogató koordinátori végzettséget szereztem. Ennek keretében munkahelyi egészségmegőrző programokat (mozgás és masszázsórákat) és előadásokat tartok a kollégáim részére, főleg az ülőmunka okozta problémák kiküszöbölése érdekében.

Nagyon fontosnak tartom, hogy figyeljünk magunkra, figyeljük többet befelé, hogy mit üzen nekünk a testünk. A különböző testi tünetek, és betegségek jelzések, melyek azt akarják kifejezni, hogy letértünk az útról, elvesztettük az egyensúlyt. A feladatunk pedig az, hogy ezeket a jelzéseket fogjuk és megfejtsük. Emellett az életünk természetes része kell hogy legyen a rendszeres mozgás, és a helyes táplálkozás is. A tapasztalataim szerint azonban nem elegendő a fizikai testünk edzése (nyugati sportok), hanem szükségünk van a belső szerveink karbantartására és a mentális egészség megőrzése is. Csak ezek így együtt tudják biztosítani számunkra az egészséges hosszú életet. Ebben tudnak nagy segítséget nyújtani a keleti mozgások és masszázsok. Ezek a komplex rendszert alkotó szelíd (bárki által végezhető) terápiás módszerek helyreállítják a kibillent energetikai egyensúlyunkat, oldják a fizikai és pszichés merevségeket, növelik a testünk ellenálló képességét, vitalitással töltik fel a testünket. Ahhoz, hogy ezt megtapasztalhassuk szükség van egyfajta életmód és szemléletváltásra is. Szerencsésnek tartom magam, hogy ez nekem sikerült.

Ebben tudok segíteni Neked is. Támogatni abban, hogy változz, hogy megtaláld magadban azokat az energiákat, amik jobbá, boldogabbá tehetik az életedet.

A szakterületeim:

  • Tai Chi (Yang stílusú edzések kezdőknek)
  • Chi kung
  • Férfi torna
  • Keleti masszázsok
  • Irodai masszázs, irodai torna
  • Ismeretterjesztő előadások tartása