en-A legyökerezés és a lesüllyesztés!

23/06/2019

Testünk a Földdel a talpainkon keresztül csatlakozik. Minél inkább a "földbe gyökerezünk" annál stabilabbak leszünk az állásban, és a gyakorlatok közben. A fák nem véletlenül hosszú
életűek. Gyökereik felszívják a talajból a vizet és a különféle ásványi anyagokat, míg a levelek a napfény energiáját hasznosítják. Az előbbi Yin jellegű, míg az utóbbi Yang jellegű energia.

A nagy fa állás gyakorlat során mi is elképzeljük, hogy fák vagyunk, akik begyűjtik a Föld és az Ég energiáit, melyek egyesülnek és átalakulnak, végső soron éltetnek bennünket.

A nagy fa állás gyakorlat során mi is elképzeljük, hogy fák vagyunk, akik begyűjtik a Föld és az Ég energiáit, melyek egyesülnek és átalakulnak, végső soron éltetnek bennünket. Ez egyrészt testi feladat, meg kell tanulni rendezni a csontváz-szerkezetet és lesüllyeszteni a súlypontot. Felül könnyűek, hajlékonyak maradunk, mint a fa ágai, míg a lábak erősek lesznek, mint a gyökerek. A feladat azért nehéz, mert testi megvalósítás kevés, a szellemi ellazulás állapotában lehet csak megvalósítani a legyökerezést. A sikeres gyakorlat közben olyan érzésünk van, mintha mélyen a talajba süppednénk, és a lábunk, mint a fa gyökerei felszívnánk az Anya- Föld Yin jellegű energiáit. A törzsünk megnyúlik, a fejünk búbján pedig, mint egy antennán keresztül az Univerzum Yang energiáit fogadjuk be.