Lépj ki az árnyékból

2020.07.17

"Van fény legbelül! Csak lépjen ki a saját árnyékából, és meglátja!" (a prérifarkas című film)

Találd meg Önmagad!

Itt van ez a Világ körülöttünk, és itt vagyunk benne mi Emberek. Hogy milyen is ez a világ? Tökéletes, vagy tökéletlen, van-e valamilyen célja? Olyan amilyen, van. Az hogy milyen jelzőket aggatunk rá szubjektív. Élet, egészség. Szavak, melyek sok mindent jelentenek, és amit a mai napig nem tudunk jól meghatározni, megfogalmazni. Csak tudjuk, és érezzük, hogy van, létezik, és folyamatosan változik.

Én azt gondolom, hogy mindenki valamilyen céllal, küldetéssel születik (újra)bele ebbe a világba. Ha megtaláljuk ezt a célt az életünkben, akkor élhetünk boldog, teljes életet. Sajnos a mai világ mindent megtesz azért, hogy az emberek ne a saját életüket éljék, hogy elrejtsék előlünk mi is valójában a küldetésünk. Ez a világ most arról szól, azt akarja velünk elhitetni, hogy mindent könnyen megkaphatunk amit csak akarunk, és azzá válhatunk amik csak szeretnénk. Ez ömlik ránk mindenhonnan a médiából. Sajnos sok ember bedől ennek és olyan megvalósíthatatlan álmokat kezd kergetni, amik egyáltalán nincsenek összhangban az Ő képességeivel, saját valódi énjével. A vége kiégés, csalódottság, megkeseredettség, betegségek.

Abszolút közhely, de sem a pénz, sem a nagyobb autó, lakás nem fog boldogabbá tenni minket, ha közben nem a saját utunkat járjuk. Ezért fontos az, hogy néha megálljuk, önvizsgálatot tartsunk, magunkba szálljunk, hogy vajon az életünk úgy alakul-e ahogy legbelül szeretnénk. Boldogok vagyunk-e a bőrünkben, minden nap örömmel kelünk-e fel, mert tudjuk hogy van értelme és célja az életünknek? Természetesen az élet nem mindig habos torta, mindenkinek az életében vannak hullámvölgyek, de az irány nem mindegy, mert ha nagyon elvéted a célt, akkor az sehová sem fog vezetni.

Sokan vannak olyanok is, akik tudják, érzik, hogy mi lenne számunkra a legjobb út, de nem tudnak kilépni a mókuskerékből, nem tudják feladni az eddigi életüket, nehezen hozzák meg a döntéseket. Sajnos minél tovább várunk annál inkább beleragadhatunk olyan élethelyzetekbe, amik végül megbetegíthetnek minket. Szerintem mindenki tudja miről beszélek. Bizony néha túl kell lépnünk a saját árnyékunkon, ki kell lépni a komfortzónánkból ahhoz, hogy lássuk mire is vagyunk képesek valójában, és hogy fejlődjünk. Ahhoz, hogy megtaláld a saját utad, küldetésed néha kemény döntéseket kell hozni, és ez lemondásokkal jár.

De elárulok egy nagy titkot Neked:

Megéri...

Ami pedig a legnagyobb siker az én életemben, ha segíteni tudok Neked, hogy újra megtaláld Önmagad!