Törekedj a harmóniára!

2019.04.23

"Középszerű az az orvos, aki a betegséget akkor kezeli, amikor az már kialakult.. az igazi orvos akkor kezeli a betegséget, amikor az még meg sem kezdődött" (A sárga császár belső könyve)

A mai kor emberének nehéz dolga van, ha szeretné megóvni magát a folyamatos stressz és agyonhajszoltság alól. A környezetünkben annyi információ és inger ér bennünket, mint még soha. Felgyorsult a világ, nincs idő enni, nincs idő aludni, nincs idő mozogni, nincs idő egymásra. Látjuk ennek a következményeit. Elhízás, cukorbetegség, autoimmun betegségek, depresszió, pánikbetegség, magas vérnyomás, stb.. Ezt hozta magával a XX. század. A nyugati orvostudomány pedig bár elképesztő módon fejlődik, nem tudja a megfelelő választ megadni a fenti problémákra, jószerivel csak tüneteket kezel.

Egyre kevésbé figyelünk befelé, nem tudjuk, vagy nem akarjuk venni testünk figyelmeztető jelzéseit. Az öngyógyítás ott kezdődik, hogy visszatalálunk önmagunkhoz, megfigyeljük a testünket, lelassítunk, tudatosabbá válunk. A tudás bennünk van, csak újra fel kell fedezni. A keleti holisztikus módszerek (jóga, Chi Kung, Tai Chi) hatékony ellensúlyt tudnak képezni a modern kor okozta zűrzavarban. Egyaránt foglalkoznak a fizikai testtel, a tudattal és a szellemmel, hiszen ezek elválaszthatatlan egységet képeznek. Mozogj, táplálkozz, élj tudatosan!

Az egészség az ember, környezete és életmódja alkotóelemei között fennálló harmonikus egyensúlyhelyzet kifejeződése ... a természet pedig a betegségek orvosa. (Hippokratész)

Légy a saját magad orvosa, vedd kezedbe az egészséged irányítását! Keresd az egyensúlyt, törekedj a harmóniára!