Keleti masszázsok

Keleti masszázsok

Tradicionális japán, kínai és thai masszázsok.

A test szimmetriájának visszaállítása által a testben keletkezett energiablokkok felszabadítása és harmóniájának helyreállítása. Olyan fizikai gyakorlatok módszeres alkalmazása, amelyek az emberi szervezet funkcionális egyensúlyának helyreállítását szolgálják.

A testen lévő pontokra alkalmazott nyomás elősegíti az energiaáramlást, és a betegek állapotának megfelelően javítja a diszharmóniákat. A masszázs lágy és pihentető technikái ellazítják a testet, segítenek a stressz enyhítésében, a fájdalom és a betegség kezelésében, és hozzájárulnak a beteg általános egészségéhez és jólétéhez.

A masszázs tatamin történik, ruhában. Kényelmes póló, szabadidőnadrág ajánlott.

Hagyományos svéd masszázs

A keleti masszázsoktól eltérően itt a fizikai testen van a hangsúly. A svéd masszázs kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. A masszázst masszázságyon, ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (krém) vagy anélkül végzezzük. Az éppen nem kezelt testrészeket betakarjuk.

Köpölyözés

A köpölyözés külső, fizikális gyógymód. Nem univerzális, mindenható módszer, de kiegészítő terápiaként, valamint megelőzésre kiválóan alkalmas. Növeli a szervezet ellenálló képességét

 • Széles körben alkalmazható
 • Gyorsan hat
 • Egyszerű a kezelés
 • Biztonságos és gazdaságos

Dr. Van der Jin kínai professzor több mint 40 éves tapasztalata alapján azt mondta: "Amit gyógyszerrel meg lehet gyógyítani, azt köpölyözéssel is meg lehet. Köpölyözéssel azt a betegséget is gyógyítani lehet, amit gyógyszerrel nem."

Elmélete

A fizikai gyógykezelések egyik fajtája. Mechanikus ingerlés a test legjobb (akupunktúrás) pontjai felett. Hatására a hajszálerek kitágulnak, vérbőség keletkezik.

A kezeléskor a hajszálerekből a besűrűsödött vér, elöregedett, sérült vértestecskéi eltávoznak. Lokális hatású, pozitív ingerhatásról beszélhetünk.

A vérkeringésre és a vérösszetételre gyakorolt hatása is jótékony. A köpölyözés területén helyi vérbőség alakul ki. Ez úgy történik, hogy a test távolabbi pontjairól a köpölyözés helyére áramlik a vér. Ilyenkor tehát a távoli területeken vérhiányos állapot alakul ki. Erre a szervezet úgy reagál, mintha valahol nagy vérveszteség érte volna.

Elkezdi erőteljesen termelni a friss, új vért, mozgósítja a szervezet vérellátásának felelőseit. Csökken az erekben a belső nyomás, az erek külső falára így a testnedvek tudnak nagyobb nyomást gyakorolni, ami a vér PH-ját az egyensúly irányába tereli. Az erekre ható külső nyomás növekedése a sejtekben vált ki pozitív reakciót.

A módszer kitisztítja, szabaddá teszi a meridiánokat, és így elősegíti bennük a chi áramlását.

Elvezeti a szervezetből a fölös mennyiségben képződött vagy kórosan felhalmozódott anyagcseretermékeket, endo- vagy exotoxikus anyagokat, kissé régies kifejezéssel a "rossz vért". Eltávolítja az ártalmas "belső szeleket", és mindezek eredményeként helyreállítja a valamely okból megingott Yin-Yang egyensúlyt.

Alkalmas a narancsbőr lebontására és elősegíti celluit nyirok áramlását.

A köpölyözés nagymértékben segíti a merev izomzat vérellátását és a fájdalom megszüntetését.

Javallatok:

 • A szöveti véráramlás javítása
 • Idült gyengeség, fáradság és étvágytalanság
 • A gerincoszlop fájdalmas megbetegedése, mozgásszervi panaszok
 • Reumatikus folyamatok, csontritkuláshoz társuló panaszok
 • Astma bronchiale, hörghurut, allergiák
 • Hasi panaszok, emésztési rendellenességek, obstipáció
 • Az urogenitális szervek megbetegedései
 • Csípőízületi panaszok
 • Narancsbőr