Vélemények

Vélemények, esettanulmányok


Esettanulmány (Ildikó)

Tények: 2016 decemberében egy rutin mammográfiai vizsgálaton a főorvos egy nagyon pici csomót talált a mellemben. Rögtön mondta, hogy ez nem jó. Mintát vett és beigazolódott, hogy műteni kell. Egy hét múlva eltávolították a pici göböt, de sajnos a vágási szélben találtak rákos sejteket, így januárban még egy műtétre sor kellett, hogy kerüljön. A műtét után jött a végelláthatatlannak tűnő sugárkezelés. Végül jött a gyógyulás, felépülés időszaka. Akkor azt hittem, hogy vége és meggyógyultam, de mindenki arra hívta fel a figyelmemet, hogy életmódváltásra van szükség ahhoz, hogy ez a gond ne ismétlődjön meg. Bevallom itt elakadtam. Miben változtassak, hiszen azt hittem, hogy amit addig csináltam, az jó.

Az első dolog az volt, hogy csatlakoztam a Simonton csoporthoz, ami a lelki feldolgozásban segít, majd elkezdtem a Chi kungot, amit jó szívvel ajánlottak, felépülésben lévő embereknek is. Ez az ősi kínai torna jó döntésnek tűnt, mert beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A Chi kung változatos mozgás-, és légző rendszere jelentős és sokrétű egészségjavító hatással rendelkezik. Mind az egészség megőrzése, mind a már megromlott egészség helyreállítása tekintetében jelentős a hatása (élettani, mentális, pszichés), de kihat az energiarendszerre és a szellemiekre is. Növeli az izmok regeneráló képességét, javítja a testtartást és a vérellátást, megóv a csontritkulástól, csökkenti a vérnyomást. Javítja a méregtelenítést és az emésztést, valamint a tüdő vérellátását. Erősíti az immunrendszert. Segíti a tiszta gondolkodást, fokozza a tudatosságot és a stressz-tűrő képességet. Szóval számtalan területen fejti ki áldásos hatását.

Most már 3. éve járok Váradi Szabolcs Chi-kung oktatóhoz órákra (edzésre), és be kell vallanom, hogy lenyűgöz ennek a fiatalembernek az elköteleződése a mozgás és az egészségmegőrzés mellett. Ezzel kapcsolatos ismeretei igen sokrétűek. Folyamatosan képzi magát és szerzi meg ismereteiről az újabb és újabb okleveleket. Egészségmegőrző programjai és előadásai is népszerűek. Ő tudatosította velünk, hogy a belső szerveinkre is oda kell figyelnünk. Nagyon tisztelem, hogy önzetlen és az egyéni problémákra is keres gyakorlatokat, megoldásokat. Egy jó hangulatú társaság tagjaként tanulom és élvezem ezt a mozgásformát, amit jó szívvel ajánlok mindenki figyelmébe.

Ildikó